28 Ocak 2013 Pazartesi

MAHALLELER HİZMET BEKLİYOR...

Ankara

Balgat hizmet bekliyor


02.11.2009



Ankara’nın çehresi hızla değişen semtlerinden Balgat’ta bozuk yol ve kaldırımlar ile yeşil alan sorunları çözüm bekliyor. Akpınar Mahallesi Muhtarı İsmail Tarhan, “Büyükşehir ve Çankaya belediyelerine defalarca dilekçe vermemize rağmen sorunlarımız çözülmedi” dedi.

ÇANKAYA’nın en gözde semtlerinden, birçok siyasi partinin genel merkez binasının bulunduğu tekstil üssü Balgat’ın yanı başındaki mahalleler, plansız kentleşmenin ve yap-sat usulüne dayalı konut anlayışının sıkıntılarını atlatabilmiş değil.
Akpınar Mahallesi Muhtarı İsmail Tarhan, çehresi son yıllarda hızla değişen mahalleye vatandaşların, yüksek konut fiyatlarına rağmen büyük rağbet gösterdiğini, ancak belediyelerin yol, kaldırım ve yeşil alan yapımıyla ilgili hizmetlere aynı ölçüde önem vermediğini ileri sürdü.
Akpınar Mahallesi’nin en öncelikli sorununun, yıllar önce söz verilen 836. ve 838. caddelerin yapılması olduğunu ifade eden Tarhan, ‘’Ankara Büyükşehir VE Çankaya belediyelerine defalarca dilekçe vermemize rağmen sorunlarımız çözülmedi. Yolla ilgili hiçbir girişimde bulunulmadı’’ dedi.
Tarhan, Konya yolu yamacındaki mahalleye ulaşımın dik ve bozuk yollar sebebiyle zor olduğunu, kış aylarında bu sıkıntının üst düzeye çıkacağından endişe ettiklerini vurguladı. Tarhan, ayrıca asfalt, kanalizasyon, aydınlatma ve yeşil alanla ilgili de, ‘’mahallelileri çıldırtan’’ sorunların çözüme kavuşturulmasını beklediklerini söyledi.
Cevizlidere de sıkıntılı
Cevizlidere Mahallesi Muhtarı Eyüp Sabri Kılıç da, bir kaç yıl öncesine kadar gecekonduların bulunduğu mahalleye, yap-sat usulü çerçevesinde müteahhitlerce hızla binalar dikilmeye başladığını anımsattı.
Cevizlidere’de de çok katlı binaların iç içe geçtiğini ve beton yığınları arasında insanların nefes alamaz duruma geldiğini vurgulayan Kılıç, ‘’Her yer betona boğuldu, etrafta dikili bir ağaç bile bulunmuyor. Cevizlidere Mahallesi ve civarındaki mahallelerde bir tane park bulunmuyor. Ankara Büyükşehir ve Çankaya Belediyesi yetkilileri ‘Yapacağız’ dedi ama taş üstüne taş koymadılar’’ diye konuştu.
Kılıç, bölgede 50 yıldır çocukların oyun oynayabileceği, vatandaşların gidip huzu içinde oturabileceği bir park bulunmadığını, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ‘’yeşil vadi’’ sözünü de tutmadığını belirtti.
İşçi Blokları Mahallesi Muhtarı Hasan Sarıkaya da, en büyük sıkıntılarının başıboş köpekler olduğunu, kentin en gözde yerlerinden olan mahallede, hala eski 34. ve 35. caddeler gibi işlek yol kenarlarında kaldırım ve aydınlatma olmadığını vurguladı.
Sarıkaya, belediyelerin kamulaştırma işlemlerinin yavaşlığından yakınarak, bölgedeki boş gecekonduları işgal eden kişilerin çevreye korku saldığını kaydetti.
Engel kamulaştırma davaları Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de, Balgat civarındaki ana yolların yapılamamasının kamulaştırma davalarının uzun sürmesinden kaynaklandığını bildirdiler.
Yetkililer, dava süreçlerinin sona ermesinin ardından ‘’bütçe olanakları dahilinde’’ yol, asfalt ve park çalışmalarının yapılacağını ifade ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder